Vermoeidheid en acupunctuur

Iedereen is wel eens moe. Meestal helpt het om een nacht goed door te (kunnen) slapen of even rust te nemen. Het is belangrijk om te rusten. Je lichaam, je geest en je spieren gebruiken de rust om de accu weer op te laden.

Vervelender is het als je altijd moe bent. Je hebt nergens meer energie voor, alles voelt zwaar: de accu is leeg. Het voelt alsof alles zwaar is, of naar beneden zakt. Vermoeidheid combineert graag met hoofdpijn, slecht slapen, veel fouten maken en een lusteloos gevoel.

Vermoeidheid en acupunctuur.
In de Chinese geneeskunde wordt de vergelijking met de accu ook gebruikt. In energetische termen is er sprake van leegte (veel vermoeide mensen benoemen dat ook zo: ik voel me leeg, uitgeput) en van stagnatie. Bij stagnatie loopt iets vast – net als in de file. Met acupunctuur proberen we de accu weer aan de praat te krijgen. Dit doen we met punten die de energiestroom in het lichaam weer in beweging zetten en stagnaties opheffen. Daarnaast is het belangrijk om de oorzaken van de leegte en de stagnatie te zoeken: waar komt de vermoeidheid bij u vandaan? Als die oorzaak is gevonden, ligt daar ook de sleutel om het probleem voor langere tijd op te lossen.

Behandeling bij Wushen praktijk voor acupunctuur.
Een behandeling begint bij ons met een uitgebreid intake, waarin de klachten in de context van uw leven worden geplaatst. Onderdeel van de intake is ook een Chinese diagnose waarbij onder andere de pols wordt gevoeld. De diagnose leidt tot een behandelplan, waarin ook de verwachtingen voor verbetering wordt opgenomen. Wij werken met klassieke acupunctuur. Dat betekent dat steriele naalden op verschillende plekken van het lichaam worden gezet. Dit doet geen pijn. Bij vermoeidheidsklachten maken we ook graag gebruik van warmte.

Meer informatie of afspraak?
Voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn overdag bereikbaar op telefoonnummer 06 – 11 10 13 67. Als wij bezig zijn met een behandeling wordt de telefoon niet opgenomen, maar als u uw telefoonnummer achterlaat op de voicemail, bellen wij u z.s.m. terug.

Maak nu een afspraak

Wat kost een consult?

Wat betaalt mijn zorgverzekering?

Wie zijn mijn acupuncturisten?

Meer over acupunctuur in het algemeen?

Reacties zijn gesloten.