Stress

Er zijn drie soorten stress:

 1. Fysieke stress. Hieronder vallen onder andere ongevallen, letsels, vallen,
 2. Chemische stress. Denk aan bacteriën, virussen, hormonen, voedsel, zware metalen, katers, bloedsuikerspiegels
 3. Emotionele stress. Denk aan familietragedies, sterfgevallen, verlies van werk, echtscheiding, financiële problemen.

Alle soorten stress leiden tot een disbalans in je lichaam. Daarom gaat je lichaam keuzes maken. Meer aandacht gaat naar je spieren en je overlevingsinstinct. Minder aandacht gaat naar de weerstand in je darmen, je immuunsysteem (de soldaten van het lichaam) en je eliminatiesysteem (verwijderen van gifstoffen). Ook je hogere breincentra krijgen minder energie.

stress acupunctuur

Gevolgen hiervan:

 • Je geheugen gaat achteruit
 • Je concentratie gaat achteruit
 • Je kunt je voedsel minder goed verteren
 • Je lichaam kan de gifstoffen moeilijker verwijderen
 • Je immuunsysteem wordt aangetast

Op langere termijn is stress, en zeker de chronische stress van het moderne leven slecht voor de gezondheid. Het lichaam geeft vaak al snel signalen dat het uit balans is: buikpijn, hoofdpijn, slecht slapen etc. Omdat het ook wel weer overgaat ben je geneigd er niet heel serieus mee om te gaan. Een paracetamol doet in dit stadium nog wonderen. Het lichaam reageert bij voortdurende stress waar je zelf niets aan doet met vaak duidelijker signalen, een duidelijker roep om aandacht. Denk aan meer pijn, ernstige vermoeidheid waar je minder goed van herstelt. Het is goed om de oorzaak van de stress aan te pakken en te luisteren naar je lichaam. Hieronder 9 dingen die je kunt veranderen voor een beter en gezonder leven:

 1. Stap over op gezonde voeding en laat alle ongezonde voeding staan
 2. Neem je gezondheid weer in eigen hand
 3. Volg je intuïtie, je onderbuikgevoel
 4. Gebruik kruiden, voedingsupplementen
 5. Laat onderdrukte emoties de vrije loop
 6. Leg de nadruk op positieve emoties
 7. Omhels sociale ondersteuning door naasten
 8. Verdiep je spirituele verbinding
 9. Geef je leven een betekenis

Diagnose
Een consult bij Lingzhi praktijk voor acupunctuur begint met het stellen van een diagnose. Dit gebeurt in een vraaggesprek, waarbij op een systematische manier uw gezondheidsproblemen in zijn geheel aan de orde komen, daarnaast bekijken we de tong, voelen we de pols en kijken in de ogen (de spiegel van de ziel). De laatste methoden geven een goed beeld van uw energetisch functioneren en de ernst van de klachten. Ook geeft dit een prognose voor de duur van de behandeling en de mate van herstel. Het behandelplan wordt met u besproken.

Klassieke en electro-acupunctuur
Wij werken met klassieke acupunctuur, dat betekent dat naalden overal op het lichaam gezet kunnen worden. De naalden zijn steriel verpakt en worden altijd maar één keer gebruikt. Het inbrengen van de naalden doet geen pijn: vaak voelt u een soort tinteling, een wat zwaar gevoel of het bewegen van energie. De behandeling duurt ongeveer een uur. Bij  pijnklachten (zoals nek- en rugklachten, schouder- of knieklachten) versterken we het effect van de behandeling door de naalden elektrisch te stimuleren.

Reacties zijn gesloten.