Spanningshoofdpijn en acupunctuur

Ruim de helft van de mensen heeft wel eens last van spanningshoofdpijn. Het gaat dan niet om spanningen in de zin van spanning, drukte of stress, maar om een overmatige spanning in de spieren van de nek of het gezicht. Deze spanning leidt tot drukkende hoofdpijn die tot enkele dagen kan aanhouden.

Spanningshoofdpijn en acupunctuur: wat is mogelijk?

In de Chinese geneeskunde zegt men dat pijn optreedt als er stagnatie is. Doordat energie en bloed niet vrijelijk kunnen bewegen leidt dit tot stilstand. Vergelijk het met een file op de autosnelweg. De auto’s kunnen geen kant meer op. De nek is in de Chinese geneeskunde een knooppunt tussen hoofd en de rest van het lichaam. Er zijn hier verschillende knooppunten van meridianen die de stroom van energie in het gehele lichaam reguleren. Bij spanningshoofdpijn wil acupunctuur de stagnaties in meridianen en de vrije stroom van qi (energie) en bloed opheffen. Op korte termijn verdwijnt de pijn of houdt de pijn minder lang aan. Met acupunctuur wil je bereiken dat je ook op de langere termijn geen spanningshoofdpijn meer hebt door de oorzaak van de stagnatie weg te nemen.

Behandeling bij Lingzhi praktijk voor acupunctuur.

Een behandeling begint bij ons met een uitgebreid intake, waarin de klachten in de context van uw leven worden geplaatst. Onderdeel van de intake is ook een Chinese diagnose waarbij onder andere de pols wordt gevoeld. De diagnose leidt tot een behandelplan, waarin ook de verwachtingen voor verbetering wordt opgenomen. Wij werken met klassieke acupunctuur. Dat betekent dat steriele naalden op verschillende plekken van het lichaam worden gezet. Dit doet geen pijn. Bij spanningshoofdpijn maken we ook graag gebruik van warmte. Soms helpt het om enkele cuppen te zetten of met dry-needling technieken te werken.

Meer informatie of afspraak?

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn overdag bereikbaar op telefoonnummer 06 – 11 10 13 67. Als wij bezig zijn met een behandeling wordt de telefoon niet opgenomen, maar als u uw telefoonnummer achterlaat op de voicemail, bellen wij u z.s.m. terug.

Reacties zijn gesloten.