Overgangsklachten

Acupunctuur is al eeuwenlang effectief bij typische menopauze symptomen als nachtzweten, opvliegers, rugpijn, droge huid, stemmingswisselingen, vaginale droogte en een laag libido.

Acupunctuur werkt doordat het de balans herstelt waar de energiehuishouding is verstoort, het verbetert de circulatie van Qi (“energie” en bloed), en daarmee is het een veilige en effectieve behandelwijze.

Wat zijn de symptomen van menopauze?
De meest voorkomende symptomen van menopauze kunnen in twee groepen worden onderverdeeld:
1. Fysiek: opvliegers, zweetaanvallen, nachtzweten, vaginale droogte, verminderde zin in sex, veranderingen rondom het plassen, hartkloppingen, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, gewichtstoename
2. Mentaal-emotioneel: depressie, somberheid, angst, geïrriteerdheid, kort lontje, slechter geheugen en slaapproblemen.

Wat veroorzaakt menopauze problemen?
De periode van de overgang tot het moment dat er al een jaar geen menstruele bloedingen meer zijn geweest duurt gemiddeld tussen de twee en de vijf jaar. De hormoonproductie verandert. De menstruatie wordt onregelmatiger en kunnen zwaarder of lichter, langer of korter duren, in alle variaties. Ovulatie kan wel of niet optreden. De hormonale veranderingen veroorzaken de symptomen.

Hoe verlicht acupunctuur de menopauze problemen?
Vanuit de Chinese geneeswijzen gezien treden er veranderingen op in het evenwicht van de verschillende orgaan-energieën. Door deze eerst in kaart te brengen en vervolgens weer met elkaar in evenwicht te brengen, kom je makkelijker door het natuurlijke proces dat overgang heet.

Voor meer informatie en voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Reacties zijn gesloten.