Onvruchtbaarheid

Vruchtbaarheidsproblemen
Voor een groot aantal stellen is het krijgen van een kind helaas niet vanzelfsprekend. Acupunctuur is zeer geschikt voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen zonder aanwijsbare oorzaak. Bijvoorbeeld als de zaadkwaliteit van de man in orde is en de doorlaatbaarheid van de eileiders goed is, er een goede hormonale balans is en de baarmoeder normaal van vorm is. Blijft een zwangerschap toch uit, dan kan het zijn dat de verstoring energetisch van aard is. Als dat zo  is, kan acupunctuur uitkomst bieden.  Het voordeel van acupunctuur is dat het geen nare bijwerkingen heeft. De behandeling met acupunctuur kan een aanvulling op de reguliere behandeling zijn. De combinatie van oosterse met westerse geneeskunde is dan ook ideaal

Hoe werkt het?
In de Chinese geneeskunde speelt een vrije doorgang van energie in het hele systeem een belangrijke rol. Een normale cyclus verloopt energetisch als volgt: De nierenergie zorgt voor een goede eisprong, de leverenergie voor het vervoer van de eicel naar de baarmoeder en de miltenergie voor de aanmaak van het baarmoederslijmvlies en de innesteling van de bevruchte eicel. Is er iets mis met de energie van deze organen, kan dit een zwangerschap in de weg staan. De behandeling richt zich er op om deze drie energiebanen met elkaar in evenwicht te brengen.

Acupunctuur en IVF:
Acupunctuur wordt toegepast bij een kinderwens die, zonder medische reden, op zich laat wachten. Maar ook tijdens behandelingen als IUI, IVF en ICSI, kan acupunctuur waardevolle ondersteuning bieden. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat acupunctuur de kans op succes bij een IVF behandeling fors kan verhogen.

Enkele cijfers:
Volgens de American Society of Reproductive Medicine is IVF succesvol bij 25% van de vrouwen onder de 35 jaar.
Een Duitse onderzoek verklaart dat IVF, ondersteund door acupunctuur succesvol is in 42,5% van de gevallen.
Een studie van “Fertility and Sterility magazine” uit april 2002 bevestigt deze cijfers. IVF was succesvol in 26 % van de gevallen zonder acupunctuur en in 42% van de gevallen met acupunctuur.

Verbeteren van vruchtbaarheid met acupunctuur:
Reguleert de cyclus (lengte,PMS, bloedverlies, eisprong).
Reguleert de hormoonhuishouding door stress te verminderen.
Verbetert functies van eierstokken, follikels en de kwaliteit.
Stimuleert bloedcirculatie in eierstokken en baarmoeder.
Vermindert kans op miskraam.
Vermindert pijn en stress bij puncties.
Versterkt immuunsysteem.
Vermindert baarmoedercontracties na terugplaatsing.
Verbetert verdikking en doorbloeding van baarmoederslijmvlies.
Vermindert bijwerkingen van medicatie.
Verbetert spermakwaliteit
Verbetert kwaliteit eicel
Tijdens de periode van de acupunctuurbehandelingen worden er ook Chinese kruiden gebruikt om de nierenergie en de doorbloeding te versterken.

Reacties zijn gesloten.