Model of Freedom

De gezondheid en het welzijn van mensen berust in mijn ervaring vooral op 3 peilers:

  • woning
  • werk
  • liefde

Als één of meerdere peilers problemen geven is de gezondheid kwetsbaar. In achterstandswijken (zoals veel wijken in Rotterdam-Zuid) is de gezondheid van veel mensen relatief slechter dan in betere wijken. Deze sociaal-economische achterstand uit zich in huisvestingsproblemen (slechte kwaliteit, overlast), een hoog percentage werkloosheid en/of gevaarlijk en vies werk. Liefde, het gebrek aan liefde, of gemis van  liefde en eenzaamheid kan vanzelfsprekend ook aanleiding geven tot gezondheidsproblemen.

Daarnaast hebben veel bewoners van deze wijken (niet alleen de bewoners die niet in Rotterdam/Nederland geboren zijn of waarvan de ouders geen oorspronkelijke Rotterdammers zijn) te maken met aanpassingsproblemen in de Nederlandse maatschappij.

Omdat deze problemen invloed hebben op de gezondheid en de acupunctuur de gehele mens wil behandelen, maak ik in de praktijk soms gebruik van een methodiek om deze problemen in kaart te brengen. Ik maak hierbij gebruik van een door mij aangepast  Model of Freedom, een model dat oorspronkelijk is bedoeld om culturele verschillen tussen landen, afdelingen en mensen helder en overzichtelijk weer te geven vanuit een bedrijfseconomisch perspectief. Ik ben lid van de Model of Freedom association en heb lang met dit model gewerkt. Voor meer informatie over dit model zie www.model-of-freedom.com

Reacties zijn gesloten.