Migraine en acupunctuur

Mensen die nooit een migraine-aanval hebben gehad, kunnen zich niet voorstellen hoe naar zo’n aanval kan zijn. Migraine is een veel voorkomende vorm van hoofdpijn, die je privé-leven en je werk flink kan ontregelen. Het kan gepaard gaan met langdurige heftige pijnen, misselijkheid, braken, ontreddering en uitputting. Migraine is een neurovasculaire aandoening: dit betekent dat zowel het zenuwstelsel als het bloedstelsel erbij betrokken zijn, maar hoe deze precies in elkaar ingrijpen, is nog steeds bron van onderzoek.

Migraine en acupunctuur: wat is mogelijk?

In de Chinese geneeskunde zegt men dat als er pijn is, er altijd sprake is van stagnatie. Die stagnatie kan zich in een meridiaan voordoen, of bij de circulatie van bloed of qi (vitale energie). De Griekse geneeskundige Galenus – die de term migraine heeft geïntroduceerd – ging ervan uit dat migraine een verstoring is van de lichaamssappen. Bij migraine zou er een overdaad aan zwarte of gele gal zijn. In de Chinese geneeskunde is de galblaasmeridiaan die over de zijkanten van het hoofd loopt vrijwel altijd betrokken bij de klachten. Doel van de behandeling met acupunctuur is de oorzaak van de klachten te vinden en die vervolgens weg te nemen. Beweging en het oplossen van de stagnaties dragen bij aan minder pijn, minder heftige en minder frequente aanvallen.

Behandeling bij Lingzhi praktijk voor acupunctuur.

Een behandeling begint bij ons met een uitgebreid intake, waarin de klachten in de context van uw leven worden geplaatst. Onderdeel van de intake is ook een Chinese diagnose waarbij onder andere de pols wordt gevoeld. De diagnose leidt tot een behandelplan, waarin ook de verwachtingen voor verbetering wordt opgenomen. Wij werken met klassieke acupunctuur. Dat betekent dat steriele naalden op verschillende plekken van het lichaam worden gezet. Dit doet geen pijn. Bij migraine maken we ook graag gebruik van warmte om bijvoorbeeld de nekspieren te ontspannen.

Meer informatie of afspraak?

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn overdag bereikbaar op telefoonnummer 06 – 11 10 13 67. Als wij bezig zijn met een behandeling wordt de telefoon niet opgenomen, maar als u uw telefoonnummer achterlaat op de voicemail, bellen wij u z.s.m. terug.

Reacties zijn gesloten.