Hyperventilatie

Wat is hyperventilatie?
Het kan op elk willekeurig moment gebeuren: plotseling gaat uw hart sneller kloppen, loopt uw hoofd rood aan en krijgt u moeite met ademhalen. U bent duizelig en misselijk en hebt het gevoel dat u zichzelf niet meer in de hand hebt. Hyperventilatie is eigenlijk een verouderde term voor een paniekaanval: een plotseling optredende periode van hevige angst die een lichamelijke reactie geeft.

Chinese benadering | Acupunctuur
Hyperventilatie is een symptoom van het excessief stijgen van de energie in het lichaam. Het middenrif is gespannen. De longen kunnen als het ware de ademhaling niet goed naar beneden duwen en de nieren kunnen het niet goed naar beneden trekken. Met acupunctuur wordt geprobeerd om het lichaam letterlijk te ontspannen en de ademhaling te versterken, waardoor de onrust, de hoofdpijn en nekklachten verdwijnen. Daarnaast is er aandacht voor de angst en de paniek die met het hyperventileren samenhangt.

Diagnose
Een consult bij Wushen praktijk voor acupunctuur begint met het stellen van een diagnose. Dit gebeurt in een vraaggesprek, waarbij op een systematische manier uw gezondheidsproblemen in zijn geheel aan de orde komen, daarnaast bekijken we de tong, voelen we de pols en kijken in de ogen (de spiegel van de ziel). De laatste methoden geven een goed beeld van uw energetisch functioneren en de ernst van de klachten. Ook geeft dit een prognose voor de duur van de behandeling en de mate van herstel. Het behandelplan wordt met u besproken.

Klassieke en electro-acupunctuur
Wij werken met klassieke acupunctuur, dat betekent dat naalden overal op het lichaam gezet kunnen worden. De naalden zijn steriel verpakt en worden altijd maar één keer gebruikt. Het inbrengen van de naalden doet geen pijn: vaak voelt u een soort tinteling, een wat zwaar gevoel of het bewegen van energie. De behandeling duurt ongeveer een uur. Bij  pijnklachten (zoals nek- en rugklachten, schouder- of knieklachten) versterken we het effect van de behandeling door de naalden elektrisch te stimuleren.

Reacties zijn gesloten.