Hoofdpijn en acupunctuur

Hoofdpijn komt zoveel voor dat de meeste mensen er wel eens last van hebben. Hoofdpijn is in de meeste gevallen onschuldig. Hoofdpijn kan echter ook door bepaalde ziekten veroorzaakt worden; indien de hoofdpijn gepaard gaat met bepaalde symptomen, dan wordt nader medisch / neurologisch onderzoek aangeraden. Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn, waarvan spanningshoofdpijn en migraine de meest bekende en voorkomende zijn. Bij een onschuldige hoofdpijn helpen medicijnen zoals paracetamol of aspirine.

Hoofdpijn en acupunctuur: wat is mogelijk?

In de Chinese geneeskunde zegt men dat pijn optreedt als er stagnatie is. Er zijn dus blokkades en deze moeten opgespoord worden om de pijn weg te nemen. Bij hoofdpijn zijn de blokkades vaak te vinden in bloedvaten, de spieren en meridianen, de neusbijholten en de oppervlakkige huidlagen. Soms is er ook sprake van een duidelijke oorzaak van de hoofdpijn: boosheid bijvoorbeeld, of frustratie leidt vaak tot een gevoel van hitte die naar het hoofd stijgt. Met acupunctuur wil je op korte termijn de pijn wegnemen of veminderen. Daarnaast kijken we naar eventueel onderliggende oorzaken waardoor u (vaker dan gewenst) hoofdpijn krijgt. Ook deze krijgen een rol in het behandelingsplan.

Behandeling bij Lingzhi praktijk voor Acupunctuur

Een behandeling begint bij ons met een uitgebreid intake, waarin de hoofdpijnklachten in de context van uw leven worden geplaatst. Onderdeel van de intake is ook een Chinese diagnose waarbij onder andere de pols wordt gevoeld. De diagnose leidt tot een behandelplan, waarin ook de verwachtingen voor verbetering wordt opgenomen. Wij werken met klassieke acupunctuur. Dat betekent dat steriele naalden op verschillende plekken van het lichaam worden gezet. Dit doet geen pijn. Bij hoofdpijnklachten  maken we ook regelmatig gebruik van triggerpoint technieken en warmte-pakkingen als uw nek ook problemen geeft.

Meer informatie of afspraak?

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn overdag bereikbaar op telefoonnummer 06 – 11 10 13 67. Als wij bezig zijn met een behandeling wordt de telefoon niet opgenomen, maar als u uw telefoonnummer achterlaat op de voicemail, bellen wij u z.s.m. terug

Reacties zijn gesloten.