Buikpijn

Wat is buikpijn?
Pijn kan optreden in ieder deel van het spijsverteringsstelsel, van uw mond en keel tot aan uw buik en endeldarm. Meestal gaat het om iets onschuldigs, zoals een te volle maag. In andere gevallen kan het een vroeg waarschuwingsteken zijn van een ernstige aandoening die behandeld moet worden. Probeer niet zelf een diagnose te stellen en roep medische hulp in als u het niet vertrouwd.

Buikpijn en acupunctuur
Buikpijn, een zwaar gevoel in de buik, misselijkheid, braken, brandend maagzuur, de hik en een slechte adem kunnen allemaal samenhangen met een verstoring van de maagenergie. De richting naar boven (hikken, boeren, maagzuur) geeft aan dat de maagenergie als het ware in opstand komt. Vaak is er hitte bij betrokken, of langdurige stress en frustratie. Met behulp van acupunctuur en enkele leef- en voedingsadviezen zijn maagklachten over het algemeen goed te verhelpen.

Diagnose
Een consult bij Wushen praktijk voor acupunctuur begint met het stellen van een diagnose. Dit gebeurt in een vraaggesprek, waarbij op een systematische manier uw gezondheidsproblemen in zijn geheel aan de orde komen, daarnaast bekijken we de tong, voelen we de pols en kijken in de ogen (de spiegel van de ziel). De laatste methoden geven een goed beeld van uw energetisch functioneren en de ernst van de klachten. Ook geeft dit een prognose voor de duur van de behandeling en de mate van herstel. Het behandelplan wordt met u besproken.

Klassieke en electro-acupunctuur
Wij werken met klassieke acupunctuur, dat betekent dat naalden overal op het lichaam gezet kunnen worden. De naalden zijn steriel verpakt en worden altijd maar één keer gebruikt. Het inbrengen van de naalden doet geen pijn: vaak voelt u een soort tinteling, een wat zwaar gevoel of het bewegen van energie. De behandeling duurt ongeveer een uur. Bij pijnklachten (zoals nek- en rugklachten, schouder- of knieklachten) versterken we het effect van de behandeling door de naalden elektrisch te stimuleren.

Reacties zijn gesloten.