Acupunctuur bij Lingzhi

DSC_0283 (640x425)Met acupunctuur zijn een groot aantal klachten te behandelen. In onze praktijk zijn wij gespecialiseerd in met name psychisch gerelateerde klachten: vermoeidheid, gebrek aan energie, burn-out en (mildere vormen van) depressie. Daarnaast zien wij veel patiënten met hoofdpijnen en migraines.

Diagnose
Een behandeling bij Acupunctuur Rotterdam /Lingzhi praktijk  begint met het stellen van een diagnose. Dit gebeurt in een vraaggesprek, waarbij op een systematische manier uw gezondheidsproblemen in zijn geheel aan de orde komen, daarnaast bekijken we de tong, voelen we de pols en kijken in de ogen (de spiegel van de ziel). De laatste methoden geven een goed beeld van uw energetisch functioneren en de ernst van de klachten. Ook geeft dit een prognose voor de duur van de behandeling en de mate van herstel. Het behandelplan wordt met u besproken.

Klassieke acupunctuur
Wij werken met klassieke acupunctuur, dat betekent dat naalden overal op het lichaam gezet kunnen worden. De naalden zijn steriel verpakt en worden altijd maar één keer gebruikt. Het inbrengen van de naalden doet geen pijn: vaak voelt u een soort tinteling, een wat zwaar gevoel of het bewegen van energie. De behandeling duurt ongeveer een uur. Bij  pijnklachten (zoals nek- en rugklachten, schouder- of knieklachten) versterken we het effect van de behandeling door de naalden elektrisch te stimuleren.

Gezondheid in balansKlassieke acupunctuur gaat uit van het herstellen van evenwicht. Het leven is altijd in beweging, Yin gaat over in Yang, de winter in het voorjaar. jeugd in ouderdom. Een behandeling is daarom altijd persoonlijk en op uw situatie gericht. Met een juiste acupunctuurformule en naalden kun je energie bewegen: je probeert stagnaties op te heffen om pijn te verminderen, leegtes aan te vullen, zwaktes te voeden en overschotten af te voeren.

3 W’s
Omdat veel gezondheidsproblemen die ik in de praktijk tegenkom zijn gerelateerd aan de drie W’s : Werk, Woning en Wederhelft (Liefde), maak ik soms gebruik van een aanvullende methodiek om deze problemen in kaart te brengen en daarmee te verhelderen.

Reacties zijn gesloten.