Acupuncturist Rotterdam

Stefan Nijenkamp, acupuncturist Rotterdam

Het mooie van acupunctuur vind ik dat het een natuurlijke geneeswijze is: de mens is onderdeel van een groter geheel. Het heeft aandacht voor lichaam en geest in onderling samenhang. Door de wortel van een probleem aan te pakken kan de gezondheid en de levenskwaliteit worden verbeterd. Door het opheffen van energetische blokkades en het herstellen van de balans kun je meer van het leven genieten.

Nog steeds sta ik elke dag versteld van de werking en de schoonheid van acupunctuur. De oude Chinezen wisten zonder de kennis van de moderne wetenschap zoveel van de werking van het menselijk lichaam en de geest dat ook nu nog veel klachten met deze op het eerste gezicht vreemde methode behandelt kunnen worden. Het werkt en het klopt.

Tijdens mijn opleiding heb ik ook uitgebreid kennis gemaakt met Westerse geneeskunde. Daarnaast heb ik me op universitair niveau bijgeschoold in klinische psychologie.

Ik vind dat Westerse en Oosterse geneeswijzen elkaar goed kunnen aanvullen. Vaak is een patient beter af met Westerse geneeskunde, maar soms zijn er met acupunctuur resultaten te behalen die Westers opgeleide artsen niet voor mogelijk houden.

Waar dit gewenst is overleg ik graag met uw eigen (huis-)arts of specialist.

Chinese geneeskunde is een vak waarin je nooit bent uitgeleerd. Ik volg dan ook regelmatig met veel plezier bijscholingen in Nederland en in China. Daarnaast vind ik het belangrijk om met mijn collega’s binnen de beroepsvereniging ervaringen uit te wisselen. Dit doe ik in een intervisie-groep. Ook ben ik lid van de European Traditional Chinese Medicine Association (ETCMA).

Naast de liefde voor mijn werk, hou ik ook veel van reizen. Ik heb lange periodes in China en India gewoond en gewerkt.

Voor het maken van een vrijblijvende afspraak of meer informatie kunt u bellen met 06-11 10 13 67 of mailen naar acupunctuur@wushen.nl

Reacties zijn gesloten.